Ungaria spune că a cheltuit aproape două miliarde de euro pentru a „apăra” granița de sud de migranți și acuză UE că nu contribuie

Data publicării:
gard cu sârmă ghimpată
Gard înalt cu sârmă ghimpată ridicat de Ungaria la granița sa cu Serbia. Foto: Profimedia Images

Guvernul de la Budapesta susține că a cheltuit 1,8 miliarde de euro pentru a-și proteja granița din sud, una dintre frontierele externe ale Uniunii Europene. Guvernul Orban susține că a cheltuit acești bani pentru a consolida granița împotriva migranților și acuză UE că a contribuit cu doar 1% din acest cost.

„Ungaria a investit deja 1,8 miliarde de euro în apărarea graniței de sud”, a precizat secretarul de stat pentru afaceri interne din guvernul Ungariei, Bence Retvari, la inaugurarea unei noi porţiuni de 10 kilometri de gard la graniţa cu Serbia, relatează agenţia de presă MTI, citată de Agerpres.

În anii trecuţi, pentru a opri refugiaţii care soseau în Europa pe aşa-numita rută a Balcanilor, autorităţile de la Budapesta au ridicat un gard cu sârmă ghimpată de-a lungul a 150 de kilometri la granița cu Serb

Guvernul lui Orban este criticat de UE, precum şi de ONG-uri, pentru politicile sale restrictive în materie de migraţie, pentru tratamentul inuman al refugiaţilor şi pentru că face aproape imposibilă solicitarea de azil.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri