Uniunea Europeană acordă peste un miliard de euro pentru Ucraina ca „sprijin rapid într-o situația de criză acută”

Data publicării:
steaguri Ucraina și UE
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Uniunea Europeană anunță că a aprobat un pachet de asistență de 1,2 miliarde de euro pentru Ucraina, acesta urmând să fie acordat pe parcursul următoarelor 12 luni. Pachetul financiar are ca scop „oferirea de sprijin rapid într-o situație de criză acută”, transmite Consiliul UE.

Pachetul financiar a fost propus de Comisia Europeană în urmă cu trei săptămâni pentru „a oferi sprijin rapid într-o situaţie de criză acută şi a întări rezilienţa Ucrainei”, a transmis Consiliul UE, care reprezintă statele membre ale Uniunii. La mijlocul săptămânii trecute, el a fost aprobat și de Parlamentul European.

„Tensiunile geopolitice actuale au un efect dăunător asupra stabilităţii economice şi financiare a Ucrainei”, se arată în comunicat, menţionând că „ameninţările persistente la adresa securităţii au provocat deja o retragere substanţială de capital” din această ţară.

Acest împrumut pe 12 luni alocat în două tranşe a fost propus de Comisia Europeană la sfârşitul lunii ianuarie şi aprobat de statele membre UE în februarie. Împrumutul „oferă un sprijin rapid într-o situaţie de criză acută şi întăreşte rezilienţa ţării”, se arată în textul adoptat de Parlamentul European.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri