Uniunea Europeană pregătește un fond comun de 1 trilion pentru reconstrucția economiilor devastate de coronavirus

Data publicării:
Piggy Bank Wearing A Surgical Mask
Foto: Getty Images

Liderii Uniunii Europene s-au pus de acord pentru stabilirea unui fond de 1 trilion de euro, bani care vor fi folosiți pentru reconstrucția economiilor afectate de pandemia de coronavirus, relatează CNN.

„Acest fond va fi suficient de mare, banii vor fi țintiți către sectoarele și zonele din Europa cele mai afectate”, au declarat liderii celor 27 de țări din Uniunea Europeană într-un comunicat emis după o discuție purtată prin videoconferință, joi.

Șefii de guvern din Uniunea Europeană le-au cerut oficialilor de la Comisia Europeană să vină cu propuneri detaliate referitoare la cum fondul de recuperare va fi implementat în bugetul multianual.

UE plănuiește să își mărească mugetul de la 1.2% din PIB la 2% din PIB și apoi să folosească acești bani adiționali ca garanție pentru împrumuturi de pe piețele financiare.

Întrebată de jurnaliști cât de mulți bani ar putea fi strânși, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a spus că sumele pe care le ia în considerare sunt de ordinul trilioanelor, nu miliardelor.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri