Unui bebeluș în vârstă de 12 zile a trebuit să îi fie scos dintele cu care s-a născut

Data publicării:
bebe

O fetiță care s-a născut cu un dinte a avut parte de prima sa vizită la dentist la vârsta de doar 12 zile. Cazul bebelușului din Plymouth, Marea Britanie, este unul rar, relatează BBC News.

Jasmin Heasman, mama fetiței, spune că nu se aștepta ca bebelușul său să aibă o urgență la dentist de la o vârstă atât de fragedă. „Dintele trebuia scos pentru că se clătina. Ea a fost mult mai curajoasă ca mine, nu prea a plâns”, spune mama fetiței.

Medicul dentist care i-a scos dintele spune că Isla-Rose este cel mai tânăr pacient pe care l-a avut vreodată și i-a dat micuței o felicitare.

Celor mai mulți copii încep să le iasă dinții în jurul vârstei de șase luni, însă există cazuri de copii cărora le-au crescut dinții încă de la patru luni sau de la un an.

Pentru că era prea mică pentru a-i fi făcută o anestezie, fetiței i-a fost aplicată o cremă pentru a amorți zona dintelui problematic.

Doar unul din 2.000 de bebeluși se naște cu unii dinți deja crescuți. Dantura bebelușilor poate fi o problemă care să îi împiedice să fie alăptați corect, poate cauza inclusiv ulcerații la nivelul limbii și există riscul ca dintele să cadă, iar micuțul să îl înghită sau să îi ajungă în plămâni, cu toate că asemenea cazuri sunt rare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri