Unul din cei mai mari traficanți de droguri din Europa trebuie să se apere singur în instanță, pentru că avocata lui a fost arestată

Data publicării:
Avocata Inez Weski a fost arestată pentru că și-ar fi ajutat clientul, traficant de droguri, să comunice din închisoare
Avocata Inez Weski a fost arestată pentru că și-ar fi ajutat clientul, traficant de droguri, să comunice din închisoare. Foto: Profimedia

Șeful uneia dintre cele mai temute grupări de trafic de droguri din Europa, acuzat de mai multe crime, a anunțat tribunalul olandez unde are loc procesul său că se va reprezenta singur. Avocata sa a fost arestată și e acuzată că l-a ajutat pe traficant să comunice din celula sa de închisoare, relatează The Guardian.

Ridouan Taghi a fost trimis în judecată 2021 împreună cu alți 16 presupuși membri ai unei bande de droguri olandezo-marocane. Este acuzat în legătură cu uciderea a 10 persoane și mai multe tentative de omor.

Avocata sa, Inez Weski, a fost arestată luna trecută, sub acuzația de colaborare cu o organizație criminală. Ea ar fi transmis în afară informații de la Taghi, aflat în închisoarea de maximă securitate Vught.

De la extrădarea sa din Dubai în Olanda în 2019, Taghi este în arest și nu are voie să comunice cu altcineva în afară de reprezentanții sa legali.

Tribunalul din Amsterdam a declarat că problema reprezentării lui Taghi va fi discutată în cadrul unei audieri miercurea viitoare.

Agenția de presă ANP a relatat că Taghi a anunțat deja că se va reprezenta singur în fazele finale ale procesului său.

Weski, de 68 de ani, care apărea adesea la televiziunea olandeză, și-a dat demisia din echipa de apărare a lui Taghi în urma arestării sale. Ea a fost suspendată și din baroul olandez. Arestarea sa preventivă a fost prelungită în 4 mai cu 30 de zile.

Geertjan van Oosten, directorul Asociației Olandeze a Avocaților Apărării, a spus că puțini avocați din Țările de Jos ar fi vrut să-l reprezinte pe Taghi.

Cred că mulți oameni vor răsufla ușurați”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri