Unul dintre cei mai faimoși bucătari din lume vrea să scape de cele 3 stele Michelin

Data publicării:
le suquet

Sébastien Bras, bucătarul-șef și proprietarul unuia dintre cele mai exclusiviste restaurante din lume, Le Suquet, din Laguiole, a cerut să îi fie retrase stelele Michelin, care atestă calitatea preparatelor sale, relatează The Guardian.

Cunoscut drept unul dintre cei mai talentați bucătari francezi, Bras conduce de 20 de ani un restaurant de 3 stele Michelin, cel mai mare rating pe care îl poate obține un local. Însă acum el cere să îi fie retrasă prestigioasa titulatură, întrucât există o presiune uriașă de a fi judecat pentru fiecare preparat pe care îl servește clienților săi.

Michelin, o „biblie” gastronomică pentru bucătari, a afirmat că este prima dată când un restaurant cere să îi fie retrase stelele, fără să își schimbe modelul de business sau localizarea.

Bras, care a moștenit restaurantul ca afacerea de familie a părinților săi, a declarat că vrea să poată găti mâncare gustoasă fără stresul constant că în restaurant s-ar putea afla și un degustător anonim de la Michelin, venit „în inspecție”.

Deși până acum restaurantul Le Suquet a fost descris de Michelin drept „magic”, Bras spune că vrea să regăsească plăcerea de a găti, fără presiunea uriașă sub care se află de 20 de ani, de când restaurantul a fost inclus în grupul localurilor cu stele Michelin.

„Poate voi fi mai puțin faimos, dar sunt dispus să accept asta. Acum sunt inspecții de două sau trei ori pe an și nu știi niciodată când sosesc. Asta înseamnă că fiecare dintre cele 500 de preparate care ies zilnic din bucătărie ar putea fi inspectat. Nu vreau să îmi mai trăiesc zilele întrebându-mă dacă preparatele vor fi pe gustul degustătorilor Michelin.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri