Unul dintre cei mai importanți bancheri din China este de negăsit. Ce alți miliardari chinezi au dispărut în ultimii ani

Data actualizării: Data publicării:
Bancherul miliardar Bao Fan
Acțiunile firmei de investiții s-au prăbușit vineri, după ce acționarii au anunțat că „nu au putut lua legătura cu domnul Bao Fan”. Captură foto: China Renaissance

Unul dintre cei mai importanți bancheri miliardari din China, un titan al industriei tehnologiei, a dispărut, a raportat compania sa, potrivit BBC.

Bao Fan, directorul executiv al China Renaissance Holdings, a fost de negăsit în ultimele zile, a transmis joi firma. Bao este un important broker de afaceri chinez cu o listă impresionantă de clienți care include companiile de tehnologie Didi și Meituan.

Anunțul făcut de compania sa a reaprins îngrijorările legate de o posibilă campanie de represiune a guvernului de la Beijing împotriva unor persoane importante din lumea finanțelor și a tehnologiei.

Acțiunile firmei de investiții s-au prăbușit vineri, după ce acționarii au anunțat că „nu au putut lua legătura cu domnul Bao Fan”. Consiliul de administrație a adăugat faptul că nu cunoaște „nicio informație care să indice că indisponibilitatea lui Bao este sau ar fi legată de afacerea și/sau operațiunile grupului”.

Angajații companiei au spus că de două zile nu l-au mai putut contacta pe Bao, potrivit site-ului chinez de știri Caixin. Mai mult, autoritățile l-au reținut în luna septembrie a anului trecut pe președintele companiei, Cong Lin, care acum nu se mai regăsește pe lista de angajați ai China Renaissance.

bao-fan
Mai mulți miliardari au dispărut pentru o perioadă de timp în ultimii ani după ce au avut probleme cu autoritățile Partidului Comunist. În poză: Bao Fan. Captură foto: China Renaissance

Miliardarii chinezi luați în colimator de Partidul Comunist continuă să dispară

Mai mulți miliardari au dispărut pentru o perioadă de timp în ultimii ani după ce au avut probleme cu autoritățile Partidului Comunist, potrivit Forbes Magazine.

În câteva cazuri, aceștia erau implicați în cazuri de corupție, fraudă sau alte abateri investigate de autorități.

Printre dispariții se numără fondatorul grupului Fosun, Guo Guangchang, poreclit Warren Buffet al Chinei, care a fost de negăsit pentru câteva zile în 2015, și afaceristul chinezo-canadian Xiao Jianhua, trimis la închisoare anul trecut pentru corupție.

La finalul anului 2020, fondatorul Alibaba, Jack Ma, a dispărut din public pentru trei luni, după ce a făcut comentarii critice la adresa autorităților de reglementare a pieței.

Bao este considerat un titan al industriei tehnologiei din China, fiind unul dintre cei care a transformat economia de consum a țării în spațiul online. El a fondat China Renaissance în 2005, după ce a lucrat la Morgan Stanley și Credit Suisse.

Într-un articol din 2018, Bao a scris că firma sa „s-a interesectat” cu 70% dintre companiile de internet cunoscute publicului chinez.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri