Uraganul Harvey îi prelungește viața unui deținut condamnat la moarte

Data publicării:
detinut

Uraganul Harvey, care a provocat moartea a cel puţin 35 de persoane în Texas, a permis prelungirea, cu cel puţin câteva luni, vieţii unui condamnat care urma să fie executat săptămâna viitoare, relatează AFP, citat de News.ro.

Lui Juan Castillo urma să îi fie administrate injecţia letală joi, 7 septembrie, însă un judecător a emis miercuri o ordonanţă care a amânat execuţia până pe 14 decembrie, din cauza catastrofei climatice.

Mai mulţi avocaţi ai deţinutului locuiesc în comitatul texan Harris, afectat de cele mai grave inundaţii din istorie. Luând act de această situaţia, biroul procurorului din Bexar, un alt comitat, în care se află oraşul San Antonia, a cerut amânarea.

Judecătorul Jefferson Moore a răspuns favorabil cererii, oferind încă trei luni de viaţă deţinutului, care petrecut deja peste un deceniu în spatele gratiilor.

Castillo a fost condamnat pentru uciderea unui tânăr rapper din regiune, Tommy Garcia, în decembrie 2003. Texasul este statul american unde s-au înregistrat, în ultimii 40 de ani, cele mai multe execuţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri