„Vă rugăm să vă abțineți de la lins”. Avertismentul autorităților americane pentru cei care întâlnesc o broască râioasă

Data actualizării: Data publicării:
broașcă râioasă
Serviciul Parcurilor Naționale (NPS) din SUA îi roagă pe oameni să nu lingă broaștele râioase din deșertul Sonoran. Foto: Profimedia Images

Serviciul Parcurilor Naționale (NPS) din SUA îi roagă pe oameni să nu lingă broaștele râioase din deșertul Sonoran, pentru a nu risca să se îmbolnăvească. „Vă rugăm să vă abțineți de la lins”, au scris reprezentanții NPS pe Facebook.

Oricât de gustoasă ar părea, ar trebui să te abții să lingi broasca din deșertul Sonoran, a avertizat Serviciul Parcurilor Naționale, potrivit CNN.

Această broască, cunoscută și sub numele de broasca din râul Colorado, este una dintre cele mai mari broaște râioase găsite în America de Nord, măsurând până la 18 cm.

Potrivit NPS, aceste broaște râioase au o caracteristică unică: au glande parotide proeminente care secretă o toxină puternică. Glandele parotide sunt situate chiar în spatele ochilor.

Toxinele pot îmbolnăvi oamenii dacă ating o astfel de broască. Astfel, NPS recomandă persoanelor care o întâlnesc „să se abțină de la lins”.

Toxinele broaștei sunt deosebit de periculoase și pentru alte animale. Spre exemplu, pot fi suficiente pentru a ucide un câine de talie mare.

Cu toate acestea, printre oameni, toxinele au fost exploatate în alte scopuri. Când sunt fumate, ele sunt un puternic psihedelic, potrivit Grădinii Zoologice din Oakland. Fumatul secrețiilor broaștei provoacă euforie și halucinații auditive puternice, motiv pentru care deținerea aestor toxine, cunoscute sub numele de bufotenină, este ilegală în California.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri