„Vă vom vâna”. Mesajul dur adresat Iranului de un oficial din administrația Trump

Data publicării:
Iran-nuclear

Marți, în timp ce președintele SUA, Donald Trump, și omologul său iranian, Hassan Rohani, se duleau verbal la tribuna Adunării Generale a ONU, John Bolton (supranumit „Durul”), consilierul de securitate națională al liderului de la Casa Albă, își etala în altă locație propriul set de amenințări la adresa Iranului.

john-bolton-tw
Foto: News.ro

Neoconservatorul John Bolton este cunoscut ca fiind adeptul liniilor dure în dosarele de politică externă ale SUA în relația cu Orientul Mijlociu. Problema iraniană, veche de decenii în analele Washingtonului, ocupă un loc special în topul administrației Trump, mai ales după ieșirea Statelor Unite din Acordul nuclear cu Iranul.

John Bolton și șeful diplomației americane, Mike Pompeo, au luat cuvântul la summitul Uniți Împotriva Iranului Nuclear, desfășurat la New York.

„Zilele impunității Teheranului și a celor care fac acest lucru posibil sunt numărate”, a declarat Bolton, citat de Newsweek.

„Regimul criminal și suporterii lui se vor confrunta cu consecințe semnificative dacă nu își vor schimba comportamentul. Mesajul meu de astăzi va fi unul clar: suntem cu ochii pe voi și vă vom vâna”, a adăugat consilierul de securitate al lui Donald Trump.

În tot acel timp, Donald Trump declara de la microfonul ONU: „Nu putem să permitem principalului susţinător al terorismului în lume să deţină armele cele mai periculoase de pe planetă” sau să „ameninţe America” ori Israelul. „Cerem tuturor naţiunilor să izoleze regimul iranian atât timp cât agresiunea sa continuă” şi „să susţină poporul iranian”.

„Este paradoxal că Statele Unite nici măcar nu încearcă să-şi ascundă planul de a răsturna Guvernul însuşi pe care-l invită la negocieri”, a replicat Hassan Rohani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri