Video Vacanța de lux în Mexic a unui politician rus a provocat un scandal la Moscova. Deputatul e amenințat cu „barosul” lui Prigojin

Data publicării:
Maksim Vasiliev și-a petrecut sărbătorile de iarnă în Mexic
Maksim Vasiliev și-a petrecut sărbătorile de iarnă în Mexic. Foto: Twitter

Urările de Anul Nou transmise de pe o plajă din Mexic de către un politician rus, deputat în adunarea parlamentară din regiunea de frontieră Kursk, au provocat furie în Rusia. Secretarul consiliului general al Rusiei Unite - partidul aflat la putere - l-a ameninţat cu 'barosul' lui Evgheni Prigojin, într-o aluzie directă la uciderea cu barosul a unui mercenar Wagner, care dezertase de pe frontul în Ucraina.

'La fel ca mii de compatrioţi ai mei sunt scandalizat de salutul video transmis din Mexic de către membrul parlamentului regional Kursk, Maksim Vasiliev', a reacţionat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, pe canalul său din Telegram.

El a calificat drept 'lipsită de etică' vacanţa de lux a acestuia pe timp de război, relatează RBC.ru şi DPA, citate de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În această înregistrare video, Vasiliev doreşte 'mulţi bani şi bună dispoziţie' de la un bar de pe o plajă din Mexic, în timp ce bea un pahar cu bere şi mănâncă crab.

Regiunea Kursk, care se învecinează cu Ucraina, resimte din ce în ce mai mult consecinţele războiului declanşat de Rusia împotriva ţării vecine în februarie trecut.

Mii de bărbaţi din Kursk se află în prima linie a frontului, iar decesul a aproximativ 100 de persoane a fost deja confirmat oficial.

Zone din Kursk situate în apropiere de frontieră sunt vizate cu regularitate de tiruri de partea cealaltă a graniţei. În decembrie, aeroportul militar din Kursk a fost ţinta unui atac cu drone, atribuit ucrainenilor.

Pe fondul acestor reacţii critice, s-au făcut auzite cereri ca Vasiliev să-şi depună mandatul.

'Culme a cinismului şi inumanităţii. Nici patrie, nici drapel. Nici onoare, nici demnitate. Şi nici creier', a declarat secretarul Consiliului general al Rusiei Unite, Andrei Turciak, care i-a cerut lui Vasiliev, precum şi soţiei sale Svetlana Vasilieva, membră a partidului de guvernământ, să-şi depună mandatele. 'Nu ştiu ce va determina cuplul Vasiliev să ia o decizie în acest sens: 'barosul celor de la Wagner', un 'şut în fund din partea lui Starovoit' (guvernatorul Kursk) sau conştientizarea nimicniciei sale, chiar şi cu întârziere. Dar sper că, după sărbătorile de iarnă, rândurile deputaţilor din Kursk se vor subţia', a transmis Turciak pe contul său Telegram, citat de RBC.ru.

Vasiliev, care a fost un timp îndelungat deputat din partea comuniştilor, este parlamentar independent în actualul parlament regional din Kursk. Soţia sa face parte însă din grupul parlamentar al Rusiei Unite, partidul de guvernământ.

În trecut, Vasiliev s-a arătat a fi un susţinător fervent al războiului împotriva Ucrainei. El a calificat drept exagerată agitaţia legată de urarea sa de Anul Nou, notează DPA.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri