„Văduva Albă” și fiul ei ar fi fost uciși într-un raid al Statelor Unite

Data publicării:
Sally Jones
Sally Jones

Sally Jones, femeia care a părăsit Marea Britanie în urmă cu patru ani, pentru a deveni soția unui jihadist ISIS, ar fi murit în urma unui raid al forțelor americane, laolaltă cu fiul de ei de 12 ani, Jojo, transmite The Guardian.

PAY-Sally-Jones
Sally Jones

Moartea lui Sally Jones, supranumită „Văduva Albă”, este însă dificil de confirmat, deoarece dovezile sunt greu de colectat dintre ruinele bombardamentului, spun oficialii americani.

Maj Adrian Rankine-Galloway, un purtător de cuvânt de la Pentagon, a afirmat: „Nu am informații care ar putea să justifice acest raport (despre moartea lui Sally Jones – n.r.), dar acest lucru s-ar putea schimba. Verificăm în continuare”.

Sally Jones, o fostă membră a unei trupe punk, s-a născut în Greenwich, sud-estul Londrei, dar apoi s-a mutat în Chatham, Kent. A devenit cunoscută după ce a apărut pe un poster de recrutare ISIS, în 2013, când a plecat din Kent cu fiul ei în Siria. Odată ajunsă în Raqqa, ea a contribuit la recrutarea membrilor grupului extremist după ce s-a căsătorit cu jihadistul Junaid Hussain.

În iulie, presa britanică a scris că femeia își dorea să se întoarcă în Marea Britanie, dar membrii ISIS nu o lasau, deoarece era soție de militar, chiar dacă soțul ei a decedase într-un atac anul trecut.

După moartea soțului, femeia a scris pe Twitter: „Sunt mândră că soțul meu a fost omorât de cel mai mare dușman al lui Allah”.

Sally Jones a făcut de mai multe ori propagandă pentru grupul extremist pe internet, publicând chiar „o listă a celor care trebuie omorâți” și a anunțat dorința sa ca aceștia să fie decapitați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri