Văduva lui Kobe Bryant primește despăgubiri de 29 de milioane de dolari și renunță la procesul privind fotografiile de la accident

Data actualizării: Data publicării:
vanessa bryant
Vanessa Bryan a fost de acord să accepte înțelegerea, în schimbul renunțării la procesul cu șeriful și pompierii din Los Angeles. Foto: Backgrid UK / Profimedia Images

Văduva lui Kobe Bryant va primi despăgubiri de aproape 29 de milioane de dolari într-un proces în care a acuzat că mai mulți poliţişti şi pompieri au distribuit fotografii făcute după tragicul accident de elicopter din 2020.

Vanessa Bryan a fost de acord să accepte înțelegerea, în schimbul renunțării la procesul cu șeriful și pompierii din Los Angeles, pe care i-a dat în judecată la câteva luni după accident. Ea i-a acuzat că au făcut fotografii cu telefoanele mobile la locul tragediei, inclusiv unele în care apăreau cadavrele lui Kobe Bryant și al fiicei sale. Vanessa Bryant a anunțat că banii vor ajunge la fundația caritabilă înființată în memoria lor.

"Ziua de astăzi marchează punctul culminant al luptei curajoase a doamnei Bryant pentru a-i trage la răspundere pe cei implicaţi în acească conduită grotescă. Ea a luptat pentru soţul ei, pentru fiica ei şi pentru toţi cei din comunitate care au avut parte de aceeaşi lipsă de respect pentru familiile lor", a declarat Luis Li, avocatul Vanessei Bryant.

Li a precizat că despăgubirile sunt de 28,85 milioane de dolari, sumă care include cele 15 milioane de dolari decise ca despăgubiri de un tribunal federal în august 2022, când pompieri şi poliţişti au fost găsiţi vinovaţi de încălcarea intimităţii şi de provocarea de daune emoţionale.

Vanessa Bryant a dat în judecată comitatul Los Angeles, după ce salvatorii au distribuit fotografii cu starul NBA, fiica acestuia şi alte victime ale teribilului accident din 2020. Fotografiile nu au devenit publice, însă cei nouă juraţi au decis în 2022 că faptul că s-au făcut fotografii cu victimele şi s-au trimis imaginile la alte persoane reprezintă o încălcare gravă a intimităţii şi a afectat-o emoţional pe văduva starului din NBA.

Fotografiile au circulat în mare parte între angajaţi ai biroului şerifului şi pompieri de la diverse staţii, uneori chiar într-un context de divertisment, inclusiv fiind arătate de către unii angajaţi care jucau jocuri video şi de alţii care participau la un eveniment de premiere. Imaginile de la locul accidentului au fost văzute şi de unele dintre soţiile angajaţilor.

Kobe Bryant, fiica sa, Gianna, în vârstă de 13 ani, şi alte şapte persoane au murit într-un accident de elicopter pe 26 ianuarie 2020, la vest de Los Angeles, California.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri