Vânătoare umană în junglă. Autoritățile indoneziene trimit armata pe urmele ucigașilor care au masacrat 31 de muncitori

Data actualizării: Data publicării:
jungla

Autoritățile indoneziene au jurat că îi vor „vâna” pe responsabilii de masacrarea a 31 de muncitori care lucrau la construcția unui pod în provincia Papua.

Lucrătorii au fost uciși în districtul Nduga, izolat în munți. Responsabilă de crima în masă este Mișcarea Liberă Papua, o gherilă separatistă, potrivit The Telegraph.

Majoritatea victimelor au fost împușcate chiar la locul de muncă, pe șantier. Șapte dintre muncitori au încercat să se ascundă în casa unui consilier local, însă ucigașii le-au dat de urmă.

Ministrul Apărării, Ryamizard Ryacudu, a descris incidentul drept cel mai grav atac armat din ultimii ani în Indonezia. „Nu sunt simpli criminali, sunt separatiști. Ei vor să rupă Papua de Indonezia, așa că vor trebui să dea socoteală armatei, nu poliției. Nu vor exista negocieri. Ori se predau, ori îi terminăm”, a declarat oficialul indonezian.

Șeful statului, Joko Widodo, a precizat că deja a însărcinat forțele militare indoneziene să pornească în căutarea ucigașilor.

Munictorii fuseseră angajați de compania de construcții Istaka Karya și lucrau la primul pod, din cele 14 comandate de autorități, de-a lungul unei autostrăzi care ar trebui să reducă izolarea unor zone acoperite de junglă din Papua.

Situată în jumătatea vestică a insulei Noua Guinee, provincia Papua a fost anexată de Indonezia în 1963, după ce colonialiștii olandezi au hotărât să se predea. În 1969, Papua a fost integrată administrativ printr-un plebiscit controversat al reprezentanților tribali. Acesta este momentul în care ia naștere Mișcarea Liberă Papua.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri