Vânătoarea lui "Rambo" continuă. 200 de oameni îl caută într-o pădure pe fugarul care a dezarmat patru polițiști germani

Data actualizării: Data publicării:
yves rausch
Sursa foto: Profimedia Images

Poliția germană caută de cinci zile într-o pădure un bărbat supranumit de presă "Rambo", după ce acesta a dezarmat patru polițiști și a dispărut, informează BBC. Mama bărbatului, identificat drept Yves Rausch, le-a cerut polițiștilor să oprească operațiunea, spunând că apoi el va ieși singur.

ACTUALIZARE ORA 20:45. „Rambo”, pe numele său Yves Rausch, a fost prins, a anunțat poliția germană. Detalii aici.


Știrea inițială:

O unitate de elită, elicoptere, camere termale și câini sunt implicați în operațiunea desfășurată în zona Pădurea Neagră din landul Baden-Württemberg.

Yves Rausch a fugit în pădurea de lângă orașul Oppenau duminică, după ce a amenințat cu arma patru polițiști și i-a dezarmat. Rausch avea propriul său pistol, un cuțit și un arc cu săgeți.

Poliția a avertizat cetățenii să nu se apropie de el. Yves Rausch a fost închis în trecut pentru nerespectarea regimului armelor.

Mama lui Yves Rausch a declarat pentru presa locală că nu a mai vorbit cu fiul ei după ce a devenit fugar. "Ar trebui să-și retragă forțele. După o zi sau două o să iasă singură din pădure", a declarat femeia.

Poliția a anunțat că bărbatul a trăit în regiunea Oppenau mult timp și cunoaște bine pădurea.

Mama lui a povestit că bărbatul a fost evacuat din apartamentul în care locuia anul trecut. După ce a petrecut un timp în casa mătușii sale, Yves Rausch a s-a mutat în pădure. Se descria drept un "pădurar" și spunea că vrea să "fie liber în natură".

Poliția l-a găsit duminică într-o colibă la marginea pădurii. Inițial, bărbatul a cooperat, dar apoi a scos un pistol și i-a dezarmat pe oamenii legii. Potrivit mamei sale, Yves locuia în colibă și creștea legume. Totodată, făcea sculpturi din lemn pentru a le vinde.

Presa germană l-a votezat "Rambo", după personajul fictiv din filmul cu același nume. În filmul "Rambo", Sylvester Stallone joacă rolul unui veteran al războiului din Vietnam care se ascunde de poliția americană într-o pădure.

Aproximativ 200 de polițiști îl caută pe Yves Rausch, însă operațiunea avansează lent pentru că terenul este dificil și fiecare polițist are asupra lui un rucsac de aproape 30 de kilograme.

Procurorul implicat în acest caz, Herwig Schäfer, a spus că fugarul are o "pasiune pentru arme".

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri