Video Vărul fondatoarei "Black Lives Matter" a murit după ce polițiștii l-au imobilizat cu electroșocuri. Imagini șocante de la intervenție

Data actualizării: Data publicării:
var-BLM-video-politie1
Vărul fondatoarei "Black Lives Matter" a murit după ce polițiștii l-au imobilizat cu electroșocuri. FOTO: Captură Youtube

Un văr al cofondatoarea mișcării "Black Lives Matter", a murit după ce polițiștii care au intervenit la un accident rutier în care fusese implicat au folosit în repetate rânduri dispozitivul cu electroșocuri pentru a-l imobiliza. Keenan Anderson avea 31 de ani, era profesor și tatăl unui copil, scrie The Guardian. Poliția din Los Angeles a făcut publice imaginile surprinse de camerele montate pe uniforma ofițerilor pe data de 3 ianuarie. În imagini se vede cum bărbatul a cerut ajutor în timp ce mai mulți polițiști încercau să-l imobilizeze. "Vor să-mi facă ce i-au făcut și lui George Floyd", spunea el.

Potrivit sursei citate, un polițist i-a pus cotul pe gât lui Anderson în timp ce el era întins la pământ, iar un alt ofițer a folosit aproape 30 de secunde pistolul cu electroșocuri pentru a-l imobiliza. După o scurtă pauză, a folosit din nou dispozitivul încă cinci secunde.

"Vărul meu a cerut ajutor și nu l-a primit. A fost omorât. Nimeni nu merită să moară de frică, speriat pentru propria viață. Vărul meu s-a temut pentru viața lui. Și-a petrecut ultimii 10 ani fiind martor la o mișcare care contesta uciderea persoanelor de culoare. Știa care este miza și a încercat să se protejeze. Nimeni nu era dispus să îl protejeze", a declarat Patrisse Cullors, cofondatoarea mișcării "Black Lives Matter" pentru The Guardian, după ce a văzut imaginile făcute publice de polițiștii americani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Primul polițist care a intervenit în urma accidentului l-a găsit pe Anderson în mijlocul drumului, iar bărbatul l-a rugat să-l ajute. Ofițerul de poliție i-a spus să se îndrepte spre trotuar și apoi l-a somat: "Treci la perete". Anderson și-a ridicat mâinile și a strigat: "Nu am vrut să fac asta. Îmi pare rău". Apoi, bărbatul a respectat ordinele ofițerului și s-a așezat pe trotuar. După câteva minute, i-a spus polițistului "Vreau ca oamenii să mă vadă".

La un moment dat, tânărul a fugit, fiind urmărit de polițist cu motocicleta. Fiind prins, a cerut din nou ajutor. "Vor să mă omoare", a spus el în timp ce polițiștii îl imobilizau. Unul dintre aceștia și-a pus cotul pe gâtul lui Anderson, în timp ce se afla la pământ și a strigat: "Întoarce-te sau te voi electrocuta". În timp ce polițiștii foloseau asupra sa pistolul cu electroșocuri, Anderson a cerut ajutor în repetate rânduri, iar unui dintre polițiști i-a spus să nu mai opună rezistență.

Potrivit Poliției din Los Angeles, bărbatul a fost dus cu un echipaj medical la spital, unde a intrat în stop cardiac și a murit după patru ore și jumătate.

var-BLM-video-politie
Vărul fondatoarei "Black Lives Matter" a murit după ce polițiștii l-au imobilizat cu electroșocuri. FOTO: Captură Youtube

Patrisse Cullors, cofondatoarea mișcării vBlack Lives Mattervs-a întrebat dacă a fost necesar ca polițiștii înarmați să intervină după o coliziune în trafic. "A fost un accident rutier. În loc să-l trateze ca pe un posibil infractor, poliția ar fi trebuit să cheme ambulanța. Dacă ar fi existat o politică prin care controalele în trafic să fie realizate de ofițeri neînarmați care să vină la fața locului pentru a ajuta în orice situație, acest lucru ar fi prevenit moartea vărului meu. Și asta ar fi prevenit atât de multe alte decese", a adăugat ea.

Michel Moore, șeful Poliției din Los Angeles, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că Anderson se comporta "ciudat". În urma analizelor de sânge realizate preliminar, bărbatul consumase cannabis și cocaină. Cauza decesului nu a fost stabilită deocamdată oficial.

De asemenea, polițiștii au folosit aparatul cu electroșocuri de 10 ori împotriva lui Anderson. "Nu este clar dacă lupta cu ofițerii și folosirea Taser-ului (dispozitivul cu electroșocuri) au legătură cu decesul său nefericit", a mai afirmat Moore.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri