Viața misterioasă a fostei soții a lui Vladimir Putin. Liudmila și-a detestat rolul de primă doamnă

Data actualizării: Data publicării:
liudmila

Viața personală a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, este învăluită într-o secretomanie greu de pătruns. Jurnaliștii care au încercat de-a lungul anilor să „tragă cu ochiul” în intimitatea președintelui rus ori au avut parte doar de informații seci, ori au fost forțați uneori să demisioneze, după cum scria în 2014 publicația Newsweek.

Totuși, oricât de insistent este Kremlinul cu menținerea vieții personale a lui Putin într-un glob tulbure de cristal, anumite detalii au ieșit cu timpul la iveală. Chiar și despre fosta lui soție, Liudmila Putina, care a fost, timp de trei decenii, poate cel mai bine păzit secret familial al lui Vladimir Putin.

Președintele rus și Liudmila și-au anunțat divorțul în 2013. Iar anul trecut, presa scria deja despre un presupus nou mariaj al Liudmilei, cu Artur Ocheretny, directorul unei organizații non-profit pentru dezvoltarea comunicațiilor interpersonale, cu 20 de ani mai tânăr decât fosta soție a lui Putin – un „toyboy”, după cum l-a etichetat presa britanică.

Business Insider a făcut o listă cu aspectele biografice cunoscute până acum despre Liudmila Putina.

Înainte să ajungă în fața altarului cu Vladimir Putin, în 1983, Liudmila a lucrat ca însoțitoare de zbor pentru compania aeriană rusă Aeroflot. Vorbește fluent limbile germană, franceză și spaniolă.

Putin  și Liudmila s-au întâlnit, la începutul anilor 1980, în orașul natal al președintelui rus, Sankt Petersburg. Un prieten comun le-a făcut cunoștință.

Putin și Liudmila au două fete, Maria, născută în 1984, și Katerina, născută un an mai târziu. Foarte puține lucruri se cunosc despre cele două, Vladimir Putin  le-a protejat riguros de ochii presei.

După ce a lucrat în Dresda ca ofițer KGB în anii 1980, Putin și fosta soție aveau să se întoarcă în Sankt Petersburg, unde liderul de la Kremlin se pregătea de fulminanta sa ascensiune în politică: primul pas, o funcție în aparatul guvernamental. Potrivit Reuters, deși soția sa avea ambiții mari legate de scena publică, Vladimir Putin a insistat să o țină departe de lumina reflectoarelor.

În 2013, Slava Zaitsev, un designer rus care i-a compus cu diverse ocazii ținuta vestimentară Liudmilei, declara pentru Reuters: „Faptul de a fi o soție de președinte a căzut peste ea pe neașteptate”. Zaitsev povestea că Liudmila a detestat să fie soția unui șef de stat.

După divorțul din urmă cu patru ani, Liudmila a evitat atenția publică. La un moment dat, presa rusă a speculat că fosta soție a lui Putin ar fi ales viața monahală.

Dintre cele mai recente informații legate de Liudmila Ocheretnaya: o proprietate istorică din Moscova, care generează milioane de dolari de pe urma chiriilor încasate, aparține unei fundații înființate și sprijinite de Liudmila. În plus, respectiva proprietate istorică a trecut printr-un proces de renovare cu ajutorul unor asociaţi ai preşedintelui rus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri