Vicepreședintele SUA Kamala Harris ar putea veni în România și în Polonia în următoarele săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
Vicepreședintele SUA Kamala Harris, la un eveniment oficial.
Vicepreședinta SUA, Kamala Harris. Foto: Profimedia

Preşedinţia SUA discută „activ” despre posibilitatea unei vizite a vicepreşedintelui Kamala Harris în Polonia şi România, pentru a arăta solidaritatea SUA cu aliaţii din Europa de Est în contextul războiului din Ucraina, potrivit unor surse de la Washington citate de publicația americană The Hill.

Dacă va ajunge în România, vicepreşedintele Kamala Harris ar urma să viziteze trupele americane aflate în țara noastră şi frontiera cu Ucraina, unde există o criză a refugiaţilor generată de invazia rusă.

Deplasarea Kamalei Harris ar putea avea loc în următoarele săptămâni, potrivit surselor citate. Nu există discuţii despre o vizită a preşedintelui Joe Biden.

Biroul vicepreşedintelui SUA a refuzat să facă vreun comentariu privind planurile deplasărilor. Kamala Harris este „implicată profund în interacţiunile Administraţiei SUA cu aliaţii şi partenerii”, a afirmat, în schimb, un oficial de la Casa Albă.

Kamala Harris, care a fost recent în Europa, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, a discutat zilele trecute cu premierul României, Nicolae Ciucă, şi cu cel al Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri