Victimele tragediei din Bulgaria: din cei 46 de morți, 12 sunt copii. Gemenii Luan și Alban aveau doar 4 ani

Data actualizării: Data publicării:
accident bulgaria
46 de oameni au murit în accidentul din Bulgaria FOTO: Profimedia Images

Doi băieți, gemeni, în vârstă de 4 ani, se numără printre cele 46 de victime ale accidentului cumplit care a avut loc marți, în Bulgaria. În total, în teribila tragedie au murit 12 copii și mulți tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, potrivit premierului din Macedonia de Nord.

„Este o tragedie îngrozitoare. Majoritatea victimelor sunt tineri, 12 victime au sub 18 ani, iar restul au între 20 şi 30 de ani. Majoritatea victimelor sunt cetăţeni de-ai noştri, dar sunt şi câţiva sârbi”, a declarat premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev pentru agenţia de ştiri nord-macedoneană MIA. Totodată, conform Reuters, Zaev a declarat la televiziunea bulgară că, potrivit listei pasagerilor, la bordul autocarului se afla un cetăţean din Serbia şi unul din Belgia. Nu este clar dacă cetăţenii sârb şi belgian se află printre decedaţi sau printre răniţi.

Cine sunt victimele accidentului din Bulgaria

11 membri ai aceleiași familii au pierit în autocarul cuprins de flăcări, iar cele mai tinere victime sunt gemenii de 4 ani - Luan și Alban Ahmeti. Părinții lor - Avni și Jihan - au murit și ei.

Alți 5 morți erau elevi ai aceleiași școli din Macedonia de Nord. Cel mai în vârstă pasager care a decedat în autocar are 63 de ani. Gazmend Ukali, 27 de ani, și logodnica lui Albina Belluli, 23 de ani, au murit și ei în incendiu. Se întorceau de la Istanbul unde au sărbătorit ziua de naștere a lui Gazmend. Cotidianul turc Haberturk a publicat lista completă a victimelor cu numele și datele de naștere.

Doar şapte persoane au supravieţuit accidentului în care au pierit 46 de oameni. Autocarul lor a lovit un parapet și a luat foc, iar un procuror bulgar dă vina pe șofer, care nu ar fi cunoscut drumul. Asta în timp ce oficialii nord-macedoneni spun că autovehiculul nu era înregistrat pentru călătorii internaționale. În memoria victimelor, în Macedonia de Nord au fost decretate trei zile de doliu național.

Au murit cinci membri ai familiei noastre: mama, doi copii și doi veri. Sunt informații, pe care le-am auzit de la diverși oameni, că șoferul a adormit sau că ar fi avut loc o explozie... încă nu știm nimic sigur”, spune o rudă.

Știu doar că unchiul meu, un bărbat de 49 de ani, este bine, e în stare stabilă. Are doar câteva zgârieturi pe față, dar nu e în pericol. Nu avem, în schimb, nicio informație despre ceilalți membri ai familiei. Medicii ne-au spus că dacă nu sunt aici, cel mai probabil au murit la locul accidentului”, a declarat un bărbat care avea ruse în autocar.

„Sunt aici oameni care au pierdut în accident cel puțin 7-8 rude”.

Primele ipoteze despre cauza accidentului

Autocarul, care se întorcea în Macedonia de Nord via Bulgaria după o excursie în Turcia, a luat foc în jurul orei 2 dimineaţa (00:00 GMT) după ce s-a izbit de un parapet de protecţie de pe autostrada Struma, lângă localitatea Bosnek (vestul Bulgariei). Patruzeci şi cinci de oameni au murit, iar şapte au fost transportaţi la spitalul din Pirogov cu răni care nu le pun viaţa în pericol.

Ministrul de interne interimar din Bulgaria Boiko Raşkov a declarat jurnaliştilor că trei autocare se deplasau împreună şi că cel care a suferit accidentul era ultimul din convoi. Este posibil ca pasagerii să se fi mutat dintr-un autocar în altul, a afirmat el, care a adăugat că este posibil ca frecarea dintre autocar şi parapetele de protecţie să fi provocat incendiul, dar detaliile vor fi clarificate pe parcursul anchetei, relatează BTA.

Raşkov a mai explicat că, printre ipotezele avute în calcul, nu este exclusă posibilitatea ca şoferul să fi adormit la volan sau să fi decedat înaintea restului pasagerilor, motiv pentru care nu a putut deschide uşile pentru ca pasagerii să se salveze din flăcări.

Şeful Serviciului Naţional de Anchetă (NIS), Borislav Sarafov, a informat că la bordul autocarului se aflau 52 de pasageri, printre care şi 12 copii.

Primarul oraşului învecinat Pernik, Stanislav Vladimirov, a transmis că o secţiune de 50 de metri din parapetul de protecţie a fost distrusă de autocar. Porţiunea de autostradă unde a avut loc accidentul este una dintre cele mai dificile din Bulgaria şi multe accidente au loc aici. Drumul era ud şi în pantă, a explicat el.

Un reporter BTA a relatat că autocarul era în întregime carbonizat. Identitatea victimelor va fi stabilită prin teste ADN, deoarece cadavrele sunt arse şi nu pot fi recunoscute, potrivit BTA.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri