Victoria Nuland, scoasă de pe lista de sancțiuni a Rusiei, pentru a putea merge la Moscova

Data publicării:
victoria nuland gesticuleaza la microfon
Victoria Nuland. Foto: Profimedia Images

Rusia îi va permite subsecretarului american de stat Victoria Nuland să intre pe teritoriul său, chiar dacă diplomatul american se află pe lista persoanelor care au interdicție, după ce Washingtonul a consimțit să ridice o restricție similară împotriva unui cetățean rus, a anunțat duminică Moscova, potrivit Reuters.

Victoria Nuland este așteptată la Moscova între 11 și 13 octombrie, unde se va întâlni cu înalți oficiali ruși pentru a discuta chestiuni bilaterale, regionale și globale, a anunțat Departamentul de Stat.

„Ea se află pe lista noastră de sancțiuni, ceea ce înseamnă că aceste persoane nu pot trece granița”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, pentru agenția RIA.

„Ei (Statele Unite) au inclus oficiali ruși și experți în politică externă pe lista lor de sancțiuni. Așa că, în acest caz, problema a fost rezolvată prin reciprocitate. Da, (Victoria Nuland) va veni în Rusia”, a mai precizat Maria Zaharova.

Ea a clarificat ulterior pentru postul de radio Govorit Moskva că un cetățean rus a fost scos de pe lista de sancțiuni al SUA, fără să precizeze despre cine este vorba.

Statele Unite au impus o serie de sancțiuni Rusiei. Relațiile dintre cele două țări au ajuns la nivelul Războiului Rece în 2014, când Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri