Victoria Nuland: SUA vor declara, cel mai probabil, că atrocitățile comise de ruși în Ucraina constituie genocid

Data publicării:
Victoria Nuland
Victoria Nuland. Foto: Profimedia Images

Victoria Nuland, subsecretarul american pentru afaceri politice la Departamentul de Stat, spune că este foarte probabil ca Statele Unite să declare atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina drept un genocid, relatează CNN.

Într-un interviu acordat CNN Newsroom, Nuland a spus că președintele Joe Biden „A vorbit din inimă atunci când a numit ceea ce se poate vedea în Ucraina un genocid comis de Rusia și forțele sale armate”.

Ea a precizat că SUA are „o procedură de colectare a dovezilor de-a lungul timpului” care este folosită pentru a declara în mod formal că o serie de acțiuni constituie genocid.

„O să prezic că ceea ce a spus președintele Biden va fi confirmat atunci când vom aduna toate aceste dovezi. Ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este un accident – este o decizie intenționată a Rusiei și forțelor sale de a distruge Ucraina și populația sa civilă”, a spus Nuland.

Întrebată de ce sancțiunile impuse nu au putut opri Rusia din atacul său împotriva Ucrainei, Nuland a spus că lui Putin „nu îi pasă de poporul sau de țara sa, îi pasă doar de propria lui ambiție imperială”.

„Nu vede că ceea ce face nu este numai transformarea Ucrainei în ruine ci și transformarea Rusiei într-o închisoare”, a concluzionat ea.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri