VIDEO. „Alege: 100.000 de dolari sau un sicriu”. Gangsterismul imobiliar din Moscova

Data actualizării: Data publicării:
gangsta

Un locuitori din Moscova susține a primit un telefon în care a fost amenințat că va fi ucis dacă nu va accepta să primească 100.000 de dolari ca să oprească protestul organizat într-un cartier din capitala Rusiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Grigory Gasparyan a protestat recent, alături de alți cetățeni, într-o zonă a Moscovei față de un proiect imobiliar de lux care periclitează blocurile din imediata apropiere. Manifestanții blocaseră activitatea utilajelor pe șantier, transmite Radio Europa Liberă.

Într-o zi, însă, Grigory a primit un telefon în care o voce l-a întrebat ce alege: să îi fie virați în cont „100.000 de dolari ca să încetez protestul” sau „un sicriu de 90 de ruble”.

Întrebarea i-a trimis o „undă de spaimă” pe șira spinării. Din acea zi, viața moscovită a lui Grigory a devenit un trai de fugar.

Construcțiile imobilului rezidențial au debutat în urmă cu un an și jumătate. Locuitorii din jur spun că rezistența locuințelor lor este afectată de lucrările de pe șantier și cer de urgență firmei de construcții să își sisteze activitatea.

„Evident că nimeni nu va dori să ne cumpere apartamentele acum. Suntem prizonierii acestui proiect. Cazuri ca acesta pot fi întâlnite pretutindeni în Moscova”, spune Grigory Gasparyan.

Pe măsură ce nemulțumirile față diverse proiecte imobiliare se varsă în stradă, și mesajele de amenințare la adresa manifestanților se înmulțesc, luând diverse forme.

Pe scările de bloc ale multor activiști care militează împotriva abuzurilor imobiliare din Moscova au apărut tot soiul de graffiti-uri în care aceștia sunt amenințați cu moartea, fie prin mesaje directe, fie prin desene sugestive, cum ar fi pietre de mormânt sau cruci.

Un caz răsunător care ilustrează debandada urbanistică a Moscovei este cel al unui bloc dintr-o suburbie care a fost construit fără vedere spre direcția sud-vest. Motivul? Ca locatarii să nu poată zări vila de nabab a fostului vicepremier rus Igor Șuvalov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri