Sari la conținut
News Alert

VIDEO. „Alegeri”, noul videoclip anti-Putin al trupei Pussy Riot

Trupa punk Pussy Riot a lansat un nou videoclip cu mesaj anti-Putin chiar cu o zi înainte de realegerea acestuia într-un nou mandat de șef al statului rus.

Piesa caustică are un nume sugestiv, ELECTIONS (Alegeri), și a fost lansată pe YouTube pe 17 martie, cu o zi înainte de scrutinul prezidențial pe care Vladimir Putin l-a câștigat fără nici cel mai efort de campanie, asigurându-și un al patrulea mandat de șase ani la manetele Rusiei – cu 76%.

„Este ziua alegerilor în Rusia. Ghiciți cine va câștiga”, au scris în ziua scrutinului membrele Pussy Riot într-o postare pe pagina de Facebook a trupei.

„Nu vă lăsați înșelați. Acest eveniment nu reprezintă niște alegeri. Falsificările, eliminările adversarilor politici, mass-media controlată de Kremlin, toate astea nu lasă o șansă nimănui, cu excepția lui Putin”, se arată în mesajul postat alături de noul videoclip pe canalul de YouTube al formației punk.

„Șase ani vom lupta, șase ani ne vom răzvrăti, șase ani vom începe o bandă, șase ani nu vom mânca resturile de pradă”, spune unul dintre versurile piesei ELECTIONS.