VIDEO. Anarhiștii „Rubicon” au vandalizat Ambasada SUA din Atena

Data publicării:
rubicon

Membri ai grupării anarhiste Rubicon, active în Grecia în ultimii ani, au aruncat luni cu vopsea roşie pe faţada uneia dintre intrările în sediul Ambasadei Statelor Unite la Atena, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP, transmite News.ro. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit acestei surse, motociclişti, al căror număr este neprecizat, au trecut prin faţa unei intrări a amabsadei, situate în centrul Atenei, către ora locală 3.30 (şi ora României), şi au aruncat cu vopsea roşie, după care au fugit.

Nicio persoană nu a fost rănită.

Aproximativ zece persoane au fost reţinute, suspectate că au participat la acţiune, potrivit aceleiaşi surse.

Acţiunea a fost revendicată de „colectivitatea anarhistă Rubicon” care, într-un text postat pe Facebook, denunţă „imperialismul” Statelor Unite şi rolul lor intervenţionist în numeroase regiuni ale lumii - inclusiv în Balcani.

Grupul denunţă, de asemenea, „abandonarea kurzilor în mâinile Siriei”, după retragerea americană anunţată lunea trecută.

Rubicon a revendicat în ultimii ani, în Grecia, numeroase acţiuni de acest fel, comise adesea de grupuri de 10-20 de persoane, vizând clădiri publice, întreprinderi bănci şi ambasade, provocând adesea pagube, dar nu victime.

Poliţia procedează la arestări cu regularitate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri