VIDEO. Bătaie între kurzi și turci pe un aeroport din Germania

Data actualizării: Data publicării:
bataie

Violențe în aeroportul din Hanovra, capitala landului Saxonia Inferioară, unde zeci de kurzi și turci s-au luat la bătaie, ciocnirile fiind provocate de operațiunea militară a Turciei în regiunea Afrin din nordul Siriei, transmite agenția bulgară de știri Novinite .

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Kurzii au apărut pe aeroportul din Germania, în semn de protest, purtând steaguri ale Kurdistanului și bannere cu nordul Siriei.

Aceștia au scandat mesaje împotriva liderului de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, acuzându-l de fascism, și au cerut ca acțiunile militare ale Turciei împotriva kurzilor din Afrin să înceteze.

La un moment dat, zeci de suporteri turci ai regimului de la Ankara au atacat grupul manifestanților kurzi.

Poliția a intervenit rapid cu gaze lacrimogene.

Optsprezece civili, între care femei şi copii, au fost ucişi în ofensiva turcă din regiunea Afrin, a transmis luni un purtător de cuvânt al alianţei Forţelor Democrate Siriene (SDF), informează News.ro.

Alţi 23 de oameni au fost răniţi în conflict, a mai anunţat purtătorul de cuvânt.

Trupele terestre ale Turciei au pătruns în regiunea Afrin din nordul Siriei, în urmă cu trei zile, ca parte a operaţiunii începute de oficialii de la Ankara pentru eliminarea luptătorilor kurzi din zona apropiată de graniţa dintre cele două state.

Ofensiva turcă, denumită „Ramura de măslin”, riscă să tensioneze şi mai mult relaţiile dintre Ankara şi Washington: SUA susţin de fapt o coaliţie arabo-kurdă, din care fac parte YPG, pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI).

Președintele Turciei a spus că armata sa va prelua controlul provinciei Afrin, aşa cum a procedat şi în cazul oraşelor siriene Jarablus, al-Rai şi al-Bab, şi că sirienii vor putea să se întoarcă acasă.

Duminică, în nordul Siriei au intrat militari turci, în cea de-a doua zi a unei ofensive lansate de către Ankara împotriva miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de apărare a poporului).

Turcia acuză YPG că este ramura din Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată drept „teroristă'' de către Ankara şi aliaţii săi occidentali şi care duce o mişcare de gherilă sângeroasă pe teritoriul turc începând din 1984. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri