VIDEO. Buletine de vot pentru alegerile din Ungaria, găsite într-o groapă de gunoi în Mureş. Polițiștii au deschis o anchetă

Data actualizării: Data publicării:
buletine de vot ungaria
Buletine de vot pentru alegerile din Ungaria, găsite într-o groapă de gunoi în Mureş. Foto: Captură YouTube

Poliţiştii din judeţul Mureş au deschis, joi, o anchetă după ce pe un teren viran din zona localităţii Livezeni au fost descoperite, printre resturi de moloz, mai multe buletine de vot prin corespondenţă pentru alegerile din Ungaria, din 3 aprilie.

"La data de 31 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un teren viran de pe raza localităţii Livezeni, au fost găsite mai multe plicuri desigilate şi buletine de vot. Acestea au fost ridicate de către poliţişti, în vederea clarificării cu exactitate a situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun", a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Preşedintele UDMR Târgu Mureş, Kovacs Mihaly Levente, a declarat, pentru Agerpres, că această situaţie ar fi o diversiune creată de opoziţia din Ungaria, care a cerut deja anularea voturilor din străinătate. "Este clar că în această situaţie putem vorbi despre o provocare care se îndreaptă împotriva votanţilor din afara graniţelor Ungariei. Practic această acţiune de provocare şi diversiune doreşte să denigreze tot procesul de vot din afara Ungariei. Această diversiune îi foloseşte doar candidatului opoziţiei deoarece el deja a cerut anularea tuturor voturilor care se trimit din afara graniţelor. Este o acţiune premeditată şi bine gândită, o acţiune de diversiune şi acest aspect este susţinut şi de faptul că pe lângă buletinele de vot trebuie să existe şi o declaraţie pe propria răspundere care conţine datele alegătorului. Dacă această declaraţie este completată greşit sau lipseşte, atunci toate buletinele de vot sunt nule. Interesant este că pe lângă aceste buletine de vot nu s-a găsit nicio declaraţie pe propria răspundere. Prin urmare, acest lucru întăreşte suspiciunea că este o acţiune de provocare care doreşte să facă diversiune şi doreşte să discrediteze tot procesul de vot şi să discrediteze votanţii din afara Ungariei", a declarat Kovacs.

Pe de altă parte, în legătură cu această situaţie candidatul opoziţiei pentru funcţia de prim-ministru al Ungariei, Péter Márki-Zay, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că solicită anularea voturilor care se trimit prin corespondenţă, acuzând puterea că ar dori fraudarea alegerilor.

"De data aceasta i-am prins: buletine de vot aruncate au fost găsite într-o groapă de gunoi de lângă Târgu Mureş, în Transilvania. Am ştiut dintotdeauna că fraudează alegerile, dar acum toată lumea poate vedea ce fel de mijloace folosesc. Se pare că şi în Transilvania tot mai mulţi oameni sunt de părere că FIDESZ trebuie să plece. Iar ei sunt atât de îngroziţi de înfrângere, încât nu se tem nici măcar de cea mai evidentă fraudă: au vrut literalmente să transforme în gunoi intenţia de vot. Dar de data aceasta nu o să le iasă. Vom merge până la capăt, juriştii noştri lucrează deja la paşii pe care îi vom urma, nu vom mai permite ca FIDESZ şi Orban să facă fraudă. Acasă nu pot face asta atât de evident - 20.000 de observatori ai opoziţiei garantează acest lucru", a afirmat Péter Márki-Zay.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri