Sari la conținut

VIDEO. Ce a scris Kim Jong-un în cartea de oaspeți din Casa Păcii

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost invitat să lase un mesaj în cartea de oaspeți din Casa Păcii, situată în satul de armistițiu Panmunjom. 

„Noua istorie începe acum, în acest punct de plecare istoric al unei ere de pace”, a scris dictatorul de la Phenian în cartea de oaspeți, potrivit Euronews.

Înainte de discuțiile oficiale cu omologul său de la Seul, Moon Jae-in, Kim Jong-un a trecut extrem de relaxat granița intercoreeană, de mână cu președintele sud-coreean. Mai mult, liderul Coreei de Nord ar fi venit pus pe șotii la întâlnirea cu liderul de la Seul.

„Am reușit cu greu să aducem tocmai de la Phenian celebrii noștri tăiței reci. Sper să vă placă”, i-a spus Kim Jong-un, zâmbind, lui Moon Jae-in.

CITIȚI ȘI: Imagini de la un summit istoric. Ce anunț vor face liderii coreeni?

Cei doi șefi de stat coreeni au încheiat vineri prima rundă de convorbiri la Panmunjon, în zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei.

Kim a revenit pe teritoriul Coreei de Nord într-o limuzină neagră, înconjurată de bodyguarzi.

Discuţiile au durat circa două ore, după ceremoniile iniţiale şi declaraţiile optimiste făcute în faţa presei de cei doi oficiali.

Programul primului summit inter-coreean continuă cu prânzul, pe care Kim şi Moon nu îl vor lua împreună.

Ei se vor întâlni din nou după-amiază (ora locală) şi vor relua dialogul după ce vor planta un copac la frontier, transmite Agerpres.

 

Pe aceeași temă