VIDEO. „Ce au mai vândut rușii din ce au furat din Ucraina?”. Lavrov, enervat de un jurnalist ucrainean

Data actualizării: Data publicării:
serghei lavrov face un gest cu mana in timp ce vorbeste
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost luat prin surprindere, miercuri, când a fost întrebat de un jurnalist ucrainean, în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, ce bunuri furate din Ucraina a reușit să vândă Rusia până acum, în afara de grâu. Oficialul rus i-a răspuns imediat, vizibil deranjat de întrebare.

Lavrov l-a rugat pe jurnalistul ucrainean să repete întrebarea pe care i-a adresat-o în timpul conferinţei de presă, oficialul rus fiind surprins şi puţin enervat de curiozitatea jurnalistului.

„Voi (ucrainenii, n.red.) sunteți mereu atât de preocupați de ce puteți fura și de unde, încât credeți că toată lumea gândește la fel. Îți voi răspunde la întrebare. Implementăm obiectivele anunțate public: să scăpăm estul Ucrainei de regimul neonazist. Asta facem.

În privința cerealelor, am explicat că acestea pot fi transportate fără probleme la destinație. Rusia nu se opune în niciun fel. Acest lucru presupune ca domnul Zelenski să dea ordinul, asta dacă mai poate ordona ceva, pentru a permite navelor străine și ucrainene să navigheze în Marea Neagră”, a replicat Lavrov.

Serghei Lavrov a susţinut miercuri, în Turcia, că este de datoria Ucrainei să rezolve problema reluării transporturilor de cereale prin deminarea porturilor sale. „Suntem dispuşi să garantăm siguranţa navelor care părăsesc porturile ucrainene", a susținut Lavrov, deși acestea sunt blocate de marina rusă.

Lavrov și ministrul turc de Externe au discutat despre posibilitatea deschiderii unui coridor maritim, pentru ca Ucraina să-și poată exporta cerealele.

Zilele trecute, ambasada Ucrainei la Ankara acuza Moscova că fură şi vinde grânele Kievului, acuzație reluată acum și de jurnalistul ucrainean, la conferința de presă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri