VIDEO. Ce era obiectul luminos care a brăzdat cerul Noii Zeelande. Rusia a confirmat alerta NORAD

Data publicării:
satelit noua zeelanda

Oficialii de la Moscova au confirmat că obiectul luminos care a brăzdat cerul Noii Zeelande weekendul trecut nu era un fragment de meteorit, ci un satelit de apărare anti-rachetă lansat pe orbită în urmă cu 12 ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mai multe clipuri cu dâra luminoasă au fost postate în weekend pe rețelele de socializare din Noua Zeelandă, crezând că era urma unui fragment dintr-o ploaie de meteoriți, scrie The Moscow Times.

Satelitul Kosmos-2430 de avertizare timpurie a ieșit de pe orbită sâmbătă, 5 ianuarie, a anunțat Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD).

Informația a fost confirmată agenției TASS de către Forțele Aerospațiale ale Rusiei, precizând că satelitul a fost scos din funcțiune în 2012.

Sateliții Kosmos sunt vestigiile programului sovietic OKO, care avea drept obiectiv detectarea lansărilor de rachete balistice intercontinentale.

Programul ar fi trebuit să fie dotat cu sateliți de generație nouă TUNDRA în 2015, dar operațiunile de modernizare au fost amânate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri