Sari la conținut

VIDEO. Ce s-a întâmplat cu gardul pe care un polițist a scris numele „PUTIN”

Uite gardul, nu e gardul. După ce o activistă din Rusia a postat pe blogul ei o înregistrare cu un polițist din orașul Sîktîvkar, capitala Republicii Komi, scriind cu spray-ul de graffiti numele „PUTIN” pe un gard de tablă, gardul respectiv a dispărut a doua zi, marți, 27 februarie.

intro_67676767

Foto: 7x7-journal.ru

„Organele poliției regionale din Republica Komi sunt mai nou renumite la nivel mondial pentru dorința de a fi pe placul superiorilor de la Moscova”, a scris luni activista Tatiana Ivanova pe blogul ei de pe site-ul de știri 7x7.

Ivanova a revenit cu o nouă postare pe blog: o imagine în care gardul de doi metri înălțime, care flanca o clădire, a fost demontat, transmite RFE/RL.

Activista spune că în mai multe locații din oraș a apărut numele „PUTIN”.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Sîktîvkar a declarat site-ului de știri 7x7 că bărbatul din filmare era un anchetator care examina locul unei crime.

Surse din biroul regional Komi al Ministerului rus de Interne au negat că polițistul ar fi scris pe zid numele președintelui Federației Ruse. 

La începutul acestei luni, în contextul alegerilor prezidențiale din martie, în mai multe orașe rusești, inclusiv Sîktîvkar, poliția a fost trimisă pe străzi ca să păzească panourile electorale ale lui Vladimir Putin.

Motivul? În Tomsk, două panouri au fost mânjite cu vopsea roșie, în timp ce la Vladivostok , Serov și Orenburg, chipul din afișiere al liderului de la Kremlin a fost atacat cu ouă. 

În ianuarie, un bărbat neidentificat a fost filmat de la fereastra unui bloc în timp ce scria cu un trafalet extensibil cuvântul „Mincinos” pe un afiș de campanie al lui Vladimir Putin.

 

Pe aceeași temă