VIDEO. Civilii sărbătoresc în stradă sfârșitul apropiat al „califatului” ISIS în Irak

Data actualizării: Data publicării:
dance

Cu eliberarea integrală a metropolei Mosul la orizont, irakienii au sărbătorit duminică pe străzile orașului asediat complet până de curând de jihadiștii ISIS.

Forțele guvernamentale au legat bannere albe și steaguri ale Irakului deauspra clădirilor afectate de război, inclusiv minaretul Hadba, aruncat în aer luna trecută alături de moscheea Grand al-Nuri, considerată „inima ideologică” a mișcării jihadiste.

Jubilația de pe străzi încununează lupta împotriva ulimelor poziții ale luptătorilor Statului Islamic în Mosul, relatează Euronews.

Duminică, trupele irakiene au anunțat că au preluat controlul asupra unei noi porțiuni din orașul vechi al Mosulului, unde se poartă bătălia finală cu pozițiile ISIS pe această linie de front.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pierderea de sub dominație a orașului Mosul ar însemna pentru jihadiștii Statului Islamic sfârșitul jumătății irakiene a așa-zisului „califat” pe care ISIS l-a proclamat în urmă cu trei ani în unele părți din Irak și Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri