VIDEO. Clipe teribile pentru 500 de pasageri ai Air France. Reacția companiei

Data actualizării: Data publicării:
avion2

Spaimă teribilă pentru 520 de oameni aflaţi la bordul unui Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume.  Unul dintre cele patru motoare ale aeronavei a explodat deasupra Oceanului Atlantic.

Aparatul de zbor decolase de la Paris şi trebuia să aterizeze în Los Angeles, dar din cauza incidentului, căpitanul a fost nevoit să devieze de la traseu.

A decis să aterizeze de urgenţă pe un aeroport din Canada, însă până atunci, pasagerii au putut vedea pe geam cum din motor se desprind pur şi simplu bucăţi.

Într-un final, avionul a aterizat în siguranţă pe aeroportul canadian.

„Avionul care operează zborul 066 a aterizat fără a suferi alte avarii pe aeroportul militar Goose Bay din Canad,a iar toate cele 520 de persoane aflate la bord au fost evacuate fără a se înregistra pagube sau răniți", a declarat un purtător de cuvânt al Air France, la Paris.

Redirecționarea a avut loc în timp ce aparatul se afla deasupra Groenlandei, iar avionul a aterizat la Goose Bay la 15:42 GMT, conform sursei citate.

La bord se aflau 496 de pasageri, precum și 24 de membri ai echipajului, dintre care trei din cadrul personalului tehnic navigant.

Air France a trimis imediat la fața locului, pentru a se ocupa de pasageri, personal din Montreal și New York.

Air France exploatează în total 10 aeronave Airbus A380. Avionul este dotat cu patru motoare.

Compania a transmis, duminică, un comunicat prin care face precizări în legătură cu incidentul. Îl redăm integral:

Cu privire la evenimentul din după amiaza zilei de ieri (30 septembrie 2017), Air France confirmă faptul că echipajul zborului AF066, operat cu o aeronava A380, având ruta originală Paris Charles De Gaulle - Los Angeles, a decis să se deplaseze spre aeroportul din Goose Bay (Canada) ca urmare a deteriorării unuia dintre cele patru motoare.
 
Aeronava a aterizat în siguranță la ora 15:42 (GMT) / 18:42 (ora României) iar piloții și echipajul de cabină instruiți și pregătiți pentru a face față unor incidente neprevăzute au finalizat fără probleme procedura de aterizare. După aterizare, pasagerii au fost asistați de echipe expediate la locație și urmează să fie transferați spre destinația lor finală, Los Angeles. 
 
Pentru a se asigura că toți cei 497 de pasageri ai zborului AF066 ajung la destinație, Air France a decis imediat să trimită două aeronave care să îi preia chiar în cursul acestei dimineți (un Boeing 737 închiriat de Air France pentru preluarea pasagerilor) și o aeronavă Air France Boeing 777-300.
 
În prezent, Air France împreună cu Biroul de Investigare a Accidentelor Aviatice din Franța (BEA) și producătorul de aeronave Airbus investighează cauzele incidentului”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri