VIDEO. Clipul devenit viral care ascunde o realitate dramatică a Japoniei

Data publicării:
batrana

Un video devenit viral pe o rețea de socializare din Japonia și care stârnește valuri de amuzament ascunde, de fapt, o statistică îngrijorătoare. Și anume, numărul tot mai mare de persoane în vârstă care conduc pe șoselele țării deși suferă de demență senilă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

O înregistrare video arată cum o bătrână gonește cu mașina pe un trotuar lat, crezând probabil că este una dintre benzile șoselei, scrie The Guardian.

Clipul a devenit rapid viral pe Twitter, acumulând nu mai puțin de 6,8 milioane de vizualizări.

Scena a fost surprinsă de la bordul unui automobil pe o șosea din nord-vestul Japoniei, în prefectura Miyazaki.

În Japonia există, de altfel, o campanie a poliției de convingere a persoanelor în vârstă să renunțe la carnetul de șofer, pe fondul ratei tot mai crescute a accidentelor în care acestea sunt implicate.

Multe accidente au fost rezultat confundării pedalei de accelerație cu cea de frână sau al mersului pe contrasens pe autostrăzi.

Potrivit unui raport al poliției nipone, publicat în 2018, în jur de 57.000 de șoferi în vârstă de 75 de ani, care conduc pe șoselele țării, au arătat semne de demență senilă la reînnoirea permiselor de conducere.

Această situație se înscrie într-un tablou statistic mult mai larg: conform datelor ministerului sănătății, circa 4,6 milioane de japonezi suferă în prezent de diverse forme de demență. Până în 2025, numărul acestora ar putea crește până la 7, 3 milioane.

Legea le obligă pe aceste persoane să consulte medicul, dar nu le poate interzice să nu se mai urce la volan, transmite Japan Times.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri