Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Cum se vede din dronă peisajul apocaliptic al incendiilor din Portugalia

Bilanțul persoanelor decedate în urma incendiilor devastatoare din Portugalia a ajuns la 63. Sunt peste 60 de răniți, dintre care 2 în stare gravă. O filmare cu drona arată decorul apocaliptic al flăcărilor.

Lupta împotriva focului se concentrează la nivel terestru — în care sunt implicate peste 2.000 de efective, dintre care 100 sunt spaniole — în districtele Leiria, Castelo Branco și Coimbra, din centrul Portugaliei.

Lipsa de vizibilitate împiedică mijloacele aeriene, din care unele venite din Spania, să participe la operațiunile de stingere a celui mai mare incendiu de pădure din istoria Portugaliei, numeroase focare fiind active în zone cu acces dificil, a informat Protecția Civilă.

Incendiul care a provocat această tragedie în centrul Portugaliei s-a declanșat sâmbătă din cauza unul fulger care a trăsnit un copac uscat și s-a extins apoi cu repeziciune din cauza puternicelor rafale de vânt și a temperaturilor care au depășit în timpul zilei 40 de grade.

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, a declarat că serviciile de urgență au acționat cât de repede au putut, dar a recunoscut că anumite eforturi, cum ar fi alertatea populației, au fost blocate de flăcările care au distrus liniile telefonice și turnurile de comunicații, relatează Euronews.