VIDEO & FOTO. Cutremur cu magnitudinea 6 în Australia. Cădirile din Melbourne au fost zdruncinate puternic

Data actualizării: Data publicării:
Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în această dimineață în sud-estul Australiei.
Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în această dimineață în sud-estul Australiei. Foto: DIgi24

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în această dimineață în sud-estul Australiei. A zdruncinat puternic clădirile din Melbourne, al doilea cel mai mare oraș australian. Fațada unui imobil s-a prăbușit parțial și în zidurile altora au apărut crăpături.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Șocul a fost mai mare decât pagubele. Locuitorii, neobișnuiți cu seismele, au intrat în panică și au ieșit pe străzi. Cutremurul a avut loc la zece kilometri adâncime și a fost resimțit la mare distanță. Serviciile de urgență au primit apeluri de ajutor și la 700 de kilometri de epicentru.

Clădire avariată în urma cutremurului de 6 grade, la Melbourne. Foto: Profimedia Images
Clădire avariată în urma cutremurului de 6 grade, la Melbourne. Foto: Profimedia Images

Fenomenul este foarte rar în această zonă, iar acest lucru se vede în numeroasele mesaje din social media, în care oamenii spun cât de tare s-au speriat.

„Institutul de Geoștiințe ne-a informat că a fost un seism de magnitudine 6, cu replici de 5,5, 4 și încă unul de 4. Guvernul federal este pregătit să ofere orice tip de asistență este necesară. Cutremurele de acest fel sunt evenimente care sperie. Sunt foarte, foarte rare în Australia”, a spus Scott Morrison, premierul Australiei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri