VIDEO DRONĂ. Investigație despre „locuința secretă” a lui Vladimir Putin

Data actualizării: Data publicării:
daceaua

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a publicat joi o investigație în care prezintă o serie de fimări cu presupusa „dacea secretă” a președintelui Vladimir Putin. În primele ore de după postarea pe Youtube, materialul a strâns peste jumătate de milion de vizionări, potrivit The Moscow Times.

Imaginile filmate cu drona descriu o proprietate generoasă de la granița dintre Rusia și Finlanda, încadrată de ape într-un decor feeric,  întinsă pe 48,5 hectare și prevăzută cu o pistă de aterizare pentru elicoptere.

Reședința lui Putin ar însuma 745 de metri pătrați, cu o extensie de încă 1.500 de metri pătrați, susține Navalnîi.

Ancheta lui Aleksei Navalnîi, parte a unui ciclu mai amplu despre cercul de putere de la Moscova, vine la o săptămână după ce postul de televiziune Dozhd a publicat un reportaj despre „daceaua” liderului de la Kremlin, cunoscută sub denumirea de „Vila Sellgren”, un imobil de patrimoniu despre care se spune că ar fi fost folosit, în 1979, ca platou de filmare pentru varianta sovietică a lui „Sherlock Holmes și Doctor Watson”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Amenajarea „dacealei secrete” a lui Vladimir Putin ar fi început în 2010, a declarat televiziunii Dozhd, sub protecția anonimatului, o sursă apropiată administrației regionale din Vyborg.

În investigația lor, jurnaliștii televiziunii ruse au folosit documente care ilustrează o rețea complictată de proprietari ai reședinței, printre care și Oleg Rudnov, care a murit în 2015 și pe care Dozhd l-a prezentat ca „prietenul de lungă durată al lui Putin”, mai scrie The Moscow Times.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri