VIDEO. Explozie de proporții greu de imaginat într-un oraș din Nigeria

Data actualizării: Data publicării:
explozie nigeria
O explozie uriașă s-a produs la o conductă de petrol din Nigeria Foto: captură TV

Cel puțin o persoană a murit într-o suburbie din orașul nigerian Lagos, după o serie de explozii care au distrus conductele de petrol aflate în apropierea locuințelor. De vină, spun autoritățile, ar fi hoții de combustibil.

Există însă și un alt incident grav produs în același timp și care ar putea avea legătură cu exploziile. Un preot din cartierul respectiv a folosit o sticlă cu benzină în loc de cea cu apă, în cadrul unei ceremonii de botez. El l-a stropit pe un enoriaș cu lichidul inflamabil, iar câteva picături au căzut în zona lumânărilor. Enoriașul stropit cu benzină a murit ars de viu, iar preotul a suferit arsuri grave pe față și brațe. Aparent, focul s-a extins necontrolat din biserică și a ajuns la conducta de petrol din apropierea acesteia, după care a urmat o explozie de proporții.

În înregistrările care au apărut pe internet sunt surprinse flăcările și norii de fum negru, care se întind de-a lungul unui drum, ca o perdea de foc și pâclă. În apropiere sunt mai multe locuințe. 

„Aceasta este explozia unei conducte de petrol pe proprietatea Gloryland, produsă în această dimineață. Conducta! Conducta! Conducta! Conducta tocmai a explodat. E nevoie să vină aici acum rapid toate serviciile de urgență” - se aud strigând oamenii în această înregistrare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri