VIDEO. Flăcări și violențe pe străzile Atenei, la nouă ani de la uciderea adolescentului Alexandros Grigoropoulos

Data actualizării: Data publicării:
pustiul

Ciocniri înfre forțele de ordine și zeci de demonstranți pe străzile din Atena, miercuri noaptea, după comemorările dedicate unui adolescent împușcat de poliția greacă în urmă cu nouă ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Forțele de ordine au tras cu gaze lacrimogene în tinerii care comemorau moartea adolescentului de 15 ani, Alexandros Grigoropoulos, care a fost ucis în 2008 de un ofițer de poliție.

Circa 2.000 de jandarmi au fost trimiși pe străzile capitalei Greciei în noaptea de miercuri spre joi pentru acest eveniment comemorativ, relatează Euronews.

După ce demonstrațiile s-au încheiat, aproximativ 200 de bărbați cu fețele acoperite au pornit spre cartierul central Exarcheia, un simbol al protestelor anti-sistem și anti-austeritate, unde a fost omorât Grigoropoulos, și au atacat forțele de ordine cu pietre și sticle incendiare.

23 de persoane au fost reținute peste noapte. Până acum, nu a fost raportată existență vreunui rănit în urma ciocnirilor.

Împuşcarea mortală a adolescentului Alexandros Grigoropoulos, cu un an înainte de începerea crizei economice din Grecia, a generat la acea vreme cele mai grave proteste din ultimele decenii.

Ofițerul de poliție, Epaminondas Korkoneas, a fost condamnat la închisoare pe viață în 2010. 

De obicei, mitingurile care izbucnesc la această aniversare atrag mii de persoane și degenerează în violențe stradale.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri