VIDEO & FOTO Protestatarii din Sri Lanka spun că au găsit milioane de rupii în casa președintelui fugar și s-au filmat numărând banii

Data actualizării: Data publicării:
Protestatarii au intrat în reședința prezidențială din Sri Lanka.
Protestatarii au intrat în reședința prezidențială din Sri Lanka. Foto: Profimedia

Protestatarii care au intrat cu forța în casa președintelui singhalez Gotabaya Rajapaksa, în timpul unui protest față de criza uriașă cu care se confruntă Sri Lanka, spun că au găsit milioane de rupii în reședința prezidențială, potrivit presei locale.

Protestatarii au intrat în reședința prezidențială din Sri Lanka. Foto: Profimediia
Protestatarii au intrat în reședința prezidențială din Sri Lanka. Foto: Profimediia

Potrivit publicației locale Daily Mirror, banii găsiți au fost predați echipelor de securitate.

O înregistrare video care s-a viralizat pe rețelele sociale pare să-i arate pe protestatari cum numără bancnotele găsite în reședința lui Rajapaksa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Zeci de mii de protestatari au luat cu asalt, sâmbătă, reședința președintelui Gotabaya Rajapaska, din Colombo, capitala statului Sri Lanka, cerând demisia acestuia. Șeful statului a reușit să fugă cu doar câteva minute înainte ca manifestanții să invadeze curtea palatului prezidențial. Ulterior, au mers și la reședința premierului și i-au dat foc.

În cele din urmă, președintele - despre care nu se știe clar unde se află - a anunțat că va demisiona la 13 iulie. Și premierul Ranil Wickremesinghe s-a oferit să demisioneze.

Țara se confruntă cu cea mai gravă criză financiară din ultimele decenii. Milioane de oameni nu au alimente, medicamente și combustibil.

Activitatea școlilor a fost suspendată, iar combustibilul a fost limitat la serviciile esențiale. În mai multe orașe mari, inclusiv în Colombo, sute de oameni stau la coadă ore întregi pentru a cumpăra combustibil, uneori ajungându-se la confruntări cu poliția și armata.

Oamenii spun că le este dificil să-și cumpere alimente de bază cum ar fi pâinea sau laptele.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri