VIDEO. Gestul sugestiv al unei fetițe de 10 ani a devenit simbolul protestelor anti-poluare din Volokolamsk, unde zeci de copii au fost spitalizați

Data actualizării: Data publicării:
763

O fetiță de 10 ani din Rusia a devenit vedetă pe internet după ce a făcut un gest sugestiv la adresa lui Andrei Vorobiev, guvernatorul regiunii Moscova.

Tania
Tania Lozova

Gestul Taniei Lozova, din Volokolamsk, simbolizând mazilirea guvernatorului de Moscova, s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare.

Tania a devenit un simbol al protestului din Volokolamsk împotriva apatiei autorităților față de factorii poluanți care amenință sănătatea locuitorilor. 

Locuitorii din Moscova şi din regiunea acesteia au fost avertizaţi săptămâna trecută nu iasă afară din case, la câteva zile după ce zeci de copii care locuiau în apropierea unei gropi de gunoi cu deşeuri toxice au fost spitalizaţi.

„Fetița în roz ar trebui să candideze la postul de guvernator”, a scris un utilizator Twitter.

„Apropo, Tania a luat cuvântul la toate protestele de acolo. Tania este cool, fiți ca Tania”, se arată într-o postare a liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media



57 de copii au primit îngrijiri medicale în oraşul Volokolamsk, la aproximativ 100 de kilometri vest de Moscova, după ce au acuzat ameţeli şi greţuri, asociate cu o groapă de gunoi din apropiere.

Autorităţile locale au negat însă legătura dintre emanaţiile provenite de la groapa de gunoi şi problemele medicale de care s-au plâns copiii, insistând că nivelurile anormale de monoxid de azot şi hidrogen sulfurat nu sunt dăunătoare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri