VIDEO. Imagini uimitoare din Coreea de Nord. Primul clip în 360° care surprinde din zbor Phenianul

Data actualizării: Data publicării:
de

Un fotograf din Singapore a realizat primul clip care surprinde în 360 de grade un zbor deasupra capitalei Coreei de Nord, Phenian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aram Pan a călătorit de nenumărate ori în Coreea de Nord pentru a realiza diverse proiecte fotografice. Însă recent a primit o șansă unică: autoritățile i-au permis să survoleze Phenianul la bordul unui planor motorizat și să își ia cu el o cameră video și aparatul de fotografiat.

Rezultatul? O panoramă unică, din toate unghiurile, a capitalei nord-coreene, de la noile construcții din Phenian și până la clădirile secrete ale regimului dictatorial.

Întrebat de Nk News de ce crede că i s-a permis să realizeze acest clip, Aram Pan a răspuns: „Poate pentru că nu îi văd ca pe niște oameni groaznici, așa cum sunt văzuți de restul lumii. Cred că ei simt asta. Cu cât sunt mai prietenos, cu atât ei se comportă mai natural. Există o veche zicală: « Un răspuns blând îndepărtează mânia, dar un cuvânt dur stârnește furia»”.

Fotograful a adăugat că, odată finalizat zborul, „un tip mi-a verificat tot materialul”.

„Au fost câteva fotografii pe care le-a șters. Dar am păstrat cam 90% din ceea ce am filmat”, a mai explicat Aram Pan.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri