VIDEO. Lupte dure pentru fiecare clădire din Bahmut. Imagini filmate într-o sufragerie ocupată de ucraineni

Data publicării:
Orașul Bahmut rămâne scena unor bătălii extrem de sângeroase pentru ambele tabere
Orașul Bahmut rămâne scena unor bătălii extrem de sângeroase pentru ambele tabere. Foto: Twitter/NEXTA

Orașul Bahmut rămâne scena unor bătălii extrem de sângeroase pentru ambele tabere. Noi imagini filmate pe front arată un oraș devastat, dar pe care soldații ucraineni încearcă cu orice preț să îl apere de invadatorii ruși.

În prezent distrus în mare parte, oraşul cu 70.000 de locuitori înainte de război a devenit epicentrul luptelor din estul Ucrainei, cu tiruri masive de artilerie, înaintări lente şi pierderi ridicate de ambele părţi.

Un clip video postat pe canalul de Twitter NEXTA arată amploarea distrugerilor din oraș și riscul extrem la care sunt supuși soldații ucraineni care luptă cu inamicii din spatele unor ziduri ciuruite de gloanțe, în apartamente care stau să se dărâme.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit Der Spiegel, Serviciul Ucrainean de Informații este alarmat de pierderile mari suferite de armata Kievului. Sute de soldați ucraineni mor zilnic în luptele din Bahmut și Soledar, iar armata rusă păstrează aceeași tactică ofensivă, în ciuda pierderilor și mai mari.

Un înalt responsabil american a sfătuit vineri armata ucraineană să nu mai încerce să apere cu orice preţ oraşul Bahmut ci să se concentreze mai mult pe pregătirea unei contraofensive majore.

Potrivit acestuia, prioritatea acordată luptelor de la Bahmut împiedică Ucraina în sarcina ei esenţială de a se pregăti pentru o ofensivă strategică împotriva ruşilor în sudul ţării în primăvară.

La Bahmut, cu cât luptele durează mai mult, cu atât situaţia ar putea juca în favoarea Rusiei care dispune de resurse mai importante de artilerie şi un avantaj numeric în ceea ce priveşte trupele, a justificat el, vorbind sub acoperirea anonimatului şi cerând să nu fie citat direct.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri