VIDEO. Mama Lizei, copilul-simbol al atacului din Vinița, a aflat că fetița ei a murit

Data actualizării: Data publicării:
doi militari aranjeaza flori si ursuleti de plus la locul unde au murit o fetita de 4 ani intr-un atac rusesc la vinita
Locul unde a fost ucisă Liza, fetița de 4 care a devenit simbol al atacului crud al rușilor asupra orașului Vinița, din centrul Ucrainei Foto: Profimedia Images

Mama Lizei, fetița de 4 ani ucisă în bombardamentul rusesc de joi de la Vinița, a aflat de moartea fiicei ei. Irina a primit vestea pe patul de spital, fiind încă în stare gravă, iar femeia este copleșită de durere.

Inițial, medicii nu au vrut să-i zică nimic, pentru ca șocul să nu o ucidă. Ei nu au mai putut să păstreze însă secretul, pentru că Irina întreba continuu ce s-a întâmplat cu fetița ei.

Liza, fetița în vârstă de 4 ani cu sindrom Down, ieșise cu mama ei de la clinica din Vinița lovită de o rachetă rusească. Fata este unul dintre cei trei copii uciși în acest atac. Altul este Maksim, un băiat de șapte ani, care avea programare la aceeași clinică. A fost răpus de rachetele Rusiei, care au ucis-o și pe mama lui.

23 de oameni au murit în atacul cu rachete asupra orașului Vinița, aflat în centrul Ucrainei.

Liza și mama ei au făcut fotografii într-un lan de lavandă în urmă cu o săptămână. Deși trăiau într-o țară aflată în război, încercau să ducă o viață cât de cât normală. Părinții și-au dorit ca fetița să se bucure de viață ca orice alt copil.

Viața Lizei a fost povestită de mama ei pe Instagram și pe Tiktok. Irina a scris că știa că va avea un copil cu sindrom Down încă de când era gravidă, dar a decis să păstreze copilul. Pozele de pe rețelele sociale erau calea prin care se lupta cu prejudecățile.

„Fata avea sindrom Down, dar era foarte isteață, foarte atentă. Mama ei avea mare grijă de ea. I-a dat fetei toată inima, tot sufletul și toată dragostea. Realizările fetei au făcut-o foarte fericită pe mamă și pe toată familia”, a declarat Valeria Korol, logoped la clinica unde era îngrijită Liza.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri