Sari la conținut

VIDEO. „Mirosea a combustibil”. Panica prin care au trecut pasagerii avionului blocat în noroi la malul Mării Negre

Mai mulți pasageri ai aeronavei Boeing 737-800 au povestit spaima prin care au trecut după ce, sâmbătă noaptea, avionul care aterizase pe aeroportul internațional Trabzon, din Turcia, a ieșit de pe pistă și a rămas blocat în noroi.

aero

Foto: Aeronews/Facebook

„Ne-am înclinat în lateral. Era o panică generală, oamenii strigau, țipau”, a declarat o pasageră, Fatma Gordu, pentru agenția turcă de stat Anadolu, relatează Newsweek.

„Am rămas în avion timp de cel puțin 20 de minute, așteptam ca cineva să ne sară în ajutor”, a povestit, sub condiția anonimatului, un alt călător pentru cotidianul Daily Sabbah.

„Era un miros greu de combustibil înăuntru, toți credeam că avionul va exploda. Din fericire, nu s-a întâmplat așa ceva”, a adăugat acesta.

Imaginile publicate în acest weekend de agenția Anadolu arată eforturile autorităţilor turce de a salva aeronava, blocată în noroi la numai câţiva metri de apele Mării Negre.

Avionul, care aparţinea companiei aeriene private Pegasus, efectuase un zbor Ankara-Trabzon.

CITIȚI ȘI: Un avion de pasageri, aproape să cadă în Marea Neagră

Toţi cei 162 de pasageri aflaţi la bordul avionului şi membrii echipajului au fost evacuaţi în siguranţă, a declarat guvernatorul provinciei Trabzon, Yucel Yavuz.