VIDEO. Momentul periculos în care caravana de migranți trece râul dintre Guatemala și Mexic

Data actualizării: Data publicării:
caravana trece raul

A doua caravană de migranţi, în majoritate hondurieni, care se îndreaptă spre SUA, a plecat sâmbătă în direcţia localităţii Isla, în statul american Veracruz, după ce autorităţile locale au refuzat să-i transporte pe migranţi până la Ciudad de Mexico, relatează Agerpres, care citează AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Migranţii, plecaţi în cursul dimineţii din localitatea Sayula, trebuie să parcurgă 90 km, un traseu care durează circa o oră cu maşina şi circa 13 ore pe jos.

Vineri, guvernatorul din statul Veracruz le-a propus să-i transporte spre Ciudad de Mexico, unde migranţii au intenţia de a solicita documentele care le permit să se deplaseze la frontiera cu SUA.

Ulterior însă, guvernatorul Veracruz, Miguel Angel Yunes, a declarat că este preferabil ca migranţii să facă mai întâi o haltă într-un mare oraş al statului din motive de securitate.

„Un oraş mare, unde să putem dispune de instalaţiile adecvate care să le asigure, înainte de toate, siguranţă", a precizat guvernatorul din Veracruz, un stat în care crima organizată este foarte activă.

În acest timp, prima caravană de migranţi, care a intrat în Mexic luni din Guatemala, şi-a continuat avansul în statul mexican Chiapas, frontalier cu Guatemala.

Potrivit preşedintelui ONG-ului Pueblos sin Fronteras, care îi însoţeşte pe migranţi, Irineo Mojica, cele două caravane, separate de 400 km, urmează să facă joncţiunea în oraşul Ciudad de Mexico, deşi nu s-a fixat o dată pentru această întâlnire.

Aceste caravane au declanşat furia preşedintelui Donald Trump, care a anunţat că ar putea trimite până la 15.000 de soldaţi la frontiera americano-mexicană pentru a încerca să-i oprească.

Peste 7.000 de militari vor fi desfăşuraţi „până la sfârşitul weekendului" în statele americane frontaliere cu Mexicul - California, Arizona şi Texas - cu două zile înainte de scrutinul de la 6 noiembrie pentru care Donald Trump a plasat imigraţia în centrul campaniei sale.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri