Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Momentul în care femeile din Raqqa își ard vălul islamic, după eliberarea de sub ISIS

O serie de filmări apărute pe internet în ultimele zile arată cum mai multe femei din provincia siriană Raqqa dau foc vălului islamic, după eliberarea de sub teroarea jihadiștilor ISIS.

Clipurile au fost postate pe conturile de YouTube și Twitter ale Unităților Kurde de Apărare a Poporului, transmite Euronews.

Într-o filmare, o femeie își arde vestimentația islamică, iar mai mulți bărbați își tund bărbile pe care au fost forțați să le poarte sub ocupația jihadiștilor.

„Dă-mi o brichetă, vreau să ard asta!”, spune femeia. Într-o altă scenă, o foarfecă taie smocuri dintr-o barbă stufoasă, în timp ce purtătorul bărbii îl îndeamnă pe bărbatul care i-o taie: „Dă-o jos, taie tot, să le fac în ciudă (jihadiștilor – n.r.)”.

În ultimele luni, trupele guvernamentale siriene, alături de miliții sprijinite de Iran, au avansat la est de Alep și au recucerit de la Statul Islamic teritorii întinse la vest de Eufrat. În capitala lor de facto, Raqqa, islamiștii luptă acum împotriva unor forțe susținute de Statele Unite.

Următorul obiectiv al armatei siriene este orașul Sukhna, cheia către provincia Deir Zor din est, de la frontiera cu Irakul, și probabil ultimul bastion al Statului Islamic după ce va pierde Raqqa.

Pe aceeași temă