Sari la conținut

VIDEO. Momentul în care pasarela abia construită se prăbușește peste mașini. Cel puțin 6 oameni au murit

Cel puţin șase persoane au murit, iar alte 8 au fost rănite după ce un pod pietonal s-a prăbuşit în apropierea Florida International University în Miami, scrie BBC, citat de News.ro.

Echipajele de salvare caută în continuare eventuale victime prinse printre ruine. Podul, care cântărea 862 de tone şi avea o înălţime de 53 de metri, a căzut peste o autostradă cu opt benzi joi după-amiază şi a strivit cel puţin opt vehicule, conform poliţiei.

O cameră de supraveghere a traficului rutier a surprins momentul în care pasarela s-a prăbușit pur și simplu peste mașinile care așteptau la culoarea roșie a semaforului. 

Podul fusese construit sâmbătă în doar şase ore folosindu-se o metodă denumită „construirea accelerată a podului” pentru a se evita perturbarea traficului. O secţiune importantă a podului a fost asamblată la marginea drumului şi apoi aşezată pe amplasament.

Şeful pompierilor din Miami, Dave Downey, a confirmat că cel puţin patru persoane au murit.

„Acesta va fi un incident lung. Va trebui ca echipajele să stea aici pentru toată noaptea, dacă nu chiar mai mult”, a spus Downey.

Cel puţin 10 persoane au fost tratate pentru rănile suferite, la Centrul Medical Regional Kendall, inclusiv două persoane care se aflau „într-o stare extrem de critică”, conform medicului Mark McKenney, şeful chirurgiei generale.

La un moment dat, poliţia a ordonat elicopterelor televiziunilor să părăsească zona pentru ca echipajele de salvare să audă oamenii care ar putea striga după ajutor de sub ruine, conform CBS Miami.

Martorii oculari au declarat pentru presă că maşinile erau oprite la un semafor atunci când structura s-a prăbuşit în jurul orei locale 13:30.

Preşedintele Donald Trump a spus pe Twitter că monitorizează situaţia provocată de „prăbuşirea podului” pe care a numit-o „dureroasă”.

Guvernatorul din Florida, Rick Scott şi senatorul Marco Rubio au fost prezenţi la locul incidentului joi noapte alături de o echipă de specialişti de la Biroul pentru Siguranţa în Transportul Naţional.

„Va avea loc o investigaţie pentru a afla exact ce şi de ce s-a întâmplat. Dar cel mai important lucru pe care îl putem facem acum este să ne rugăm pentru ca cei care au ajuns la spital să se recupereze complet. Să ne rugăm şi pentru membrii familiei care şi-au pierdut persoanele iubite”, a spus Rick Scott. 

„Doar săptămâna trecută celebram finalizarea lucrărilor şi acum avem de-a face cu o tragedie”, a spus primarul oraşului Sweetwater, Orlando Lopez.