VIDEO. Momentul în care ucrainenii distrug „Spărgătorul” lui Putin, cel mai modern blindat al rușilor

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care ucrainenii distrug „Spărgătorul” lui Putin, cel mai modern blindat al rușilor
Momentul în care ucrainenii distrug „Spărgătorul” lui Putin, cel mai modern blindat al rușilor. Foto: Captură Twitter

Ministerul ucrainean al Apărării a făcute publice, marți, primele imagini cu momentul distrugerii „Spărgătorului” lui Putin, tancul cu cel mai modern blindaj din arsenalul Rusiei.

Ucrainenii au reuşit, la finalul săptămânii trecute, să distrugă un tanc T-90M, cunoscut şi sub numele de „Prorîv” („Spărgătorul”), cel mai modern şi performant tanc aflat în prezent în dotarea forţelor ruse, potrivit unui anunț făcut sâmbătă de Ministerul britanic al Apărării.

Marți, ministerul Apărării de la Kiev a postat pe Twitter o înregistrare video în care este surprins momentul distrugerii „mândriei industriei rusești de tancuri”. Ucrainenii susțin că tancul T-90M „Breaktrough” a fost eliminat de luptătorii apărării teritoriale din Harkov în apropierea localității Stary Saltiv, cu ajutorul unui lansator de grenade antitanc primit din partea Suediei.

„Mândria industriei rusești de tancuri a fost distrusă de lansatorul de grenade antitanc portabil suedez Carl Gustaf. Mulțumim poporului suedez și regelui pentru ajutor”, a scris Ministerul ucrainean al Apărării, într-un mesaj publicat pe Twitter, alături de imaginile cu blindatul rus distrus.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tancul T-90M a fost prezentat prima oară în 2016. În jur de 100 de astfel de blindate sunt în prezent operaţionale în cadrul unor unităţi de elită ale armatei ruse, unele dintre ele implicate direct în invazia Ucrainei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri