VIDEO. Momentul în care un bebeluș de 7 luni este salvat de sub dărâmături, în Italia

Data actualizării: Data publicării:
bebelus italia

Salvatori încercau să scoată marţi dimineaţa trei copii, în viaţă, prinşi între dărâmături, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 4,0 la Ischia, o insulă turistică italiană situată în largul oraşului Napoli, în sudul Italiei, relatează AFP, citat de News.ro.

Către ora locală 4.00 (5.00, ora României), pompieri l-au salvat pe Pasquale, un bebeluş în vârstă de şapte luni, pe care l-au scos plângând, dar în viaţă, dintre derâmături după mai multe ore de efort. Salvatorii continuau să sape căutarea fraţilor săi, cu care puteau să comunice, potrivit Prefecturii din Napoli.

Presa scrie că cei doi copii - în vârstă de patru şi şapte ani - s-au refugiat sub un pat, iar cel mai mare se află în contact, la telefon, cu salvatorii. Mama lor însărcinată, nevătămată, a dat alerta, iar tatăl lor a fost salvat către ora locală 2.30 (3.30, ora României).

O femeie în vârstă a murit la Casamicciola, în nordul insulei, ucisă de bucăţi de moloz dintr-o biserică ce au căzut peste ea. În noaptea de luni spre marţi, salvatorii încercau, în această comună, să scoată dintre dărâmături trei copii, cu care comunicau, a precizat Prefectura Napoli.

Potrivit unu tweet al pompierilor, un bărbat a fost scos în viaţă de sub un imobil surpat, către ora locală 2.30 (3.30, ora României). Ar fi vorba despre tatăl celor trei băieţi - inclusiv un bebeluş -, potrivit mai multor publicaţii italiene. Mama, nevătămată, ar fi dat alarma.

”La Casamicciola, un imobil s-a surpat, iar trei persoane au fost scoase în viaţă dintre dărâmături: două femei şi un bărbat”, a precizat într-o conferinţă de presă, cu câteva ore mai înainte şeful departamentul Protecţiei civile Angelo Borrelli.

Două mici comunităţi au fost afectate, Casamicciola şi Lacco Ameno, învecinate.

Pe Insula Ischia, cutremurul a fost înregistrat la ora locală 20.57 (21.57, ora României). Epicentrul a fost localizat la zece kilometri adâncime, în nord-estul insulei.

Evaluată mai întâi la 3,6 de Institutul de geofizică, magnitudinea seismului a fost revizuită la 4,0 luni seara. Cutremurul a fost urmat de 14 replici, precizează Angelo Borrelli. Mai multe imobile din comună s-au surpat, iar multe aveau fisuri ameninţătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri