VIDEO. Momentul viral când o jurnalistă își arată plictiseala într-o conferință de presă în China

Data actualizării: Data publicării:
1800

Felul în care o jurnalistă chineză își dă ochii peste cap în timpul unei conferințe de presă, în semn de dezaprobare a comentariului unei colege de breaslă, a devenit viral pe rețelele de socializare din China.

Zhang Huijun, o jurnalistă a unei publicații din SUA, i-a adresat o întrebare într-o conferință de presă, marți, unui oficial chinez în legătură cu proiectul ambițios al Beijingului, Belt and Road, de relansare a vechilor rute economice ale Drumului Mătăsii, scrie The Guardian.

Însă ceea ce ar fi trebuit să fie o simplă întrebare s-a transformat curând într-un monolog interminabil, spre dezacordul - și mai cu seamă plictisul profund - colegei sale de breaslă, care se afla pe scaunul de lângă, Liang Xiangyi, prezentă la eveniment din partea unui ziar de economie.

Liang nu și-a putut controla mimica, afișând pe chip o expresie cât se poate de explicită la auzul comentariului interminabil al lui Zhang: și-a dat ochii peste cap într-un veritabil manifest al simbolisticii acestui gest.

Mai târziu, Liang Xiangyi și-a motivat reacția pe o rețea de socialziare: „Femeia de lângă mine era stupidă”.

Momentul a fost suprins de camerele video. Peste câteva ore numele lui Xiangyi a devenit cel mai căutat cuvânt cheie pe internet în China, iar mai mulți utilizatori au reconstituit deja celebra reacție a jurnalistei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri